torstai 2. tammikuuta 2020

Hei ja huomenta vuosi 2020!

Keväällä 2019 syntyi idea teossarjasta Agenda 2030 tavoitteiden avaamiseksi. Elokuussa hain Alfred Kordelinin säätiön apurahaa ja lokakuussa sain tiedon, että apuraha oli myönnetty hankkeelle Agenda 2030 - Art 2030. 17 taideteoksen sarja aktiivista toimintaa ja vaikuttamista kestävän kehityksen tavoitteiden puolesta

 Kiitos 


Agenda 2030 luo pohjaa tulevaisuudelle. 17 osa-alueensa kautta, tämä teoskokonaisuus avaa ja tuo esille Agenda 2030 tavoitteet taiteen kautta koettavaksi meille kaikille - tanssin, kuvataiteen, musiikin, performanssin, keskustelun, runon, mielenilmaisun, liikkeen, ym. keinoin. Kaikki kestävän kehityksen 17 tavoiteta ovat tärkeitä ja linkittyvät tiiviisti toisiinsa: yhtäkään tavoitetta ei voi tavoitella toisen kustannuksella. Niiden toteutumiseen tarvitaankin niin valtioita, päättäjiä, kansalaisia kun taidettakin. Taiteella on tähän paljon annettavaa.

"Teos on mielestäni aina jonkinlainen mielipide ja julkilausuma. Taideteos jättää jäljen tekijästään. Taiteilijuus on kykyä havainnoida ja keskustella havaitsemastaan, keskustelu taas vaatii rohkeutta omata mielipiteitä näistä havainnoistaan. Mielipiteen kysyvät itsetuntemusta, ymmärrystä ja tuntemusta maailmasta, mutta ennenkaikkea rohkeutta! Mistäs saisimme uuden Minna Canthin ja  erityisesti Työmiehen vaimon?"
Marika Tomu Kaipainen

Kaikkien kaikkea tarvitaan. Työt alkaa nyt.