keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Ollaan yhteyksissä - Let ́s keep in touch.
Ollaan yhteyksissä - Let ́s keep in touch. Ihminen tavattavissa. 

You can connect a handset of a retro telephone to your own mobile phone. The work of art cherishes the telephone culture of the days gone past; listening and talking, receiving and interacting; the conversation. You can call to anyone you want, but it is also possible to call me, the artist and art therapist. I will answer at the appropriate time and if I can’t answer, you can call me back.

Ns. retropuhelimen luuri (kiinni tuolissa), jonka voit kytkeä omaan matkapuhelimeen. Teos vaalii menneiden aikojen puhelinkulttuuria, jossa piti keskittyä paikallaan istumiseen - keskittyä kuuntelemaan ja puhumaan, vastaanottamaan ja vuorovaikuttamaan. Keskustelemaan. Teoksesta voi soittaa kenelle haluaa, mutta on mahdollista soittaa myös minulle, taiteilijalle ja taideterapeutille (teokseen kuuluu prepaid puhelinnumero minulle). Puhelun mahdollisuus tuo teokseeni interaktiivisen muodon. Teokseni aktivoi kokijan toiminnallisuutta niin fyysisessä kuin henkisessä mielessä. Istuessaan tuoliin, hän on osa teosta ja samalla myös teoksen sisältämän tarinan henkilö. Vuorovaikutus tuo siihen ajankohtaisen näkökulman. 

Teos on ollut esillä:

Norpas, monitaidefestivaali. Taalintehdas, Kemiönsaari 3.-5.8.2018
Reykjavik, Islanti 12.4.-30.4.2018
Akureyri, Islanti 12.4.-30.4.2018
Firenze, Italia 16.1.-30.1.2018
Ålvik , Norja 7.6.-27.6.2017
Night of Arts, Helsinki 25.8.2016
Art goes kapakka, Helsinki 19.-20.8.2016
Kirjasto 10, Postitalo, Helsinki 7.5.-31.5.2016 
Tila galleria, Kalevankatu 40, 30.10.-22.11.2015

Kankaanpään taidekoulu 14.11.-4.12.2015, Kuvataiteen MA tutkinnon opiskelijoiden yhteisnäyttelyssä Yhteinen aikamatka kerrostumiin. 

TILA galleriassa (Helsinki, Kalevankatu 40) 30.10-22.11.2015 näyttelyssäni Taide kantaa ja kannattelee. Näyttelyni Taide kantaa ja kannattelee- näyttelyn teemana oli taiteen hyvinvointivaikutusten osoittaminen teosten ja taidepajojen avulla. Näyttely oli kutsunäyttely ja samalla taideterapiaopintojeni taiteellinen lopputyö.

Ollaan yhteyksissä - Let ́s keep in touch. Teos ja tapahtumasarjan ideana on interaktiivisuus ja vuorovaikutuksellisuus. Tutkin kuinka taiteilija voi teoksensa ja taiteensa kautta olla vuorovaikutuksessa taiteen kokijan/yleisön kanssa ja kuinka teos muuntuu ja ajankohtaistuu kokijan/yleisön ja taiteilijan vuorovaikutuksen ja jaetun kokemuksen kautta. Tutkin taiteilijan, teoksen ja kokijan/yleisön vuorovaikutusta tarjoamalla mahdollisuuden soittaa taiteilijalle teoksesta. Työstän osallistavia teoksia, joissa kokija on itse osa teosta. Muuttuuko taiteilijan suhde teokseensa hänen kuullessa kokijan kokemuksen teoksesta? Millaista on vuorovaikutus tuntemattoman kanssa? Jaettu hetki...

Ollaan yhteyksissä teoksellani kutsun katsojan ulos roolistaan, kokijaksi ja osallistujaksi. Läsnäolo ja vuorovaikutus ovat avain kaikkeen ymmärtämiseen, toistemme ja myös itsemme ymmärtämiseen. Kurkotellaan kuplistamme ulos toisiamme kohti, kuten Yhdysvaltojen väistyvä presidentti Barack Obama jäähyväispuheessaan 11.1.2017 sanoi. Teoksellani on sanottavaa, jokaisen osallistujan ja kokijan toimesta, moniäänisesti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti