maanantai 3. huhtikuuta 2017

Elämäni kuva- ja värityskirja


Kiasma opiskelijapäivä 11.11.2016 Selfie-kuvista värityskuviksi. Taidepaja ja popup näyttely. Elämäni kuva- ja värityskirja. Värityskuvia selfie- kuvistani, joita osallistujat saavat värittää. Taidepaja opiskelijoille heidän omien selfieistä tehtyjen värityskuvien parissa ja keskustelua suhteestamme kuvaan ja niiden värittämiseen.

Selfie-kuvataidepajassa oli mahdollista ottaa itsestä selfie-kuva museon iPadillä. Kuva muokattiin Quick Sketch -ohjelmalla värityskirjapiirrokseksi, printattiin ja kuvan saattoi värittää ja jatkaa sitä piirtäen.

Selfie-kuvat ovat ”Minä olin täällä- hetkiä”. Olin läsnä. Olin paikalla. Olin merellä, museossa tai sohvalla. Minä olin. Moderni luolapiirros. Tavoitteeni oli olla tarjoamatta yksipuolista luentoa selfie-kuvista ja värityskirjoista. En juurikaan lukenut niistä mitään. Halusin säilyttää oman näkökulmani ilmiöön ja ihmetellä. Aito ihmetys usein katoaa tiedon ja omaksunnan myötä. Tarkoitukseni ei ollut muutenkaan jakaa mitään yleispätevää ajatelmaa selfie-kuvista. Halusin nostaa selfiet hyväksytyksi ja arvostetuksi ilmiöksi edes hetkeksi. Olemme ihania itsenämme ja saamme kuvata itsemme juuri niin kuin haluamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti